Veggy cream s borovicovým medom a čiernym citrónom
Príprava
2 hodiny
Porcie
2
Kalórie
120
Ingrediencie
- 250 g peaFu
- 1 ½ dcl mlieko Sproud Classic
- 1 dcl mlieko Sproud Vanilka
- 110 g borovicový med
- 2 lyžice topinamburová múka
- štipka sušeného čierneho citróna
- 2 PL trstinového tmavého cukru
- Tofu dáme na panvicu spolu so všetkými ostatnými ingredienciami
- Pridáme nastruhaný citrón
- Za stáleho šľahania privedieme na strednom ohni do varu
- Hneď ako zmes zhustne a zmení sa na krémovú, odstavíme panvicu z ohňa
- Krém prepasírujeme cez sitko a do odmerky, rozdelíme mldo misiek a necháme vychladnúť
- Krém prikryjeme a necháme v chladničke cca 4 hodiny
- Tesne pred podávaním puding rovnomerne posypeme cukrom a skaramelizujeme flambérom
- Dozdobíme ríbezľami, medovkou a stéviou
Dobrú chuť!