Vegánsky portobello burger

Autor: Iva Kocová

Príprava 35 minút
Porcie 2
Kalórie /

Ingrediencie

  • 2 ks Portobello húb
  • Šalát
  • Nakrájaná paradajka
  • Avokádo
  • Uhorka (prípadne zelenina podľa vášho výberu)
  • 2 hamburgerové žemle
  • Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL (podľa potreby - na avokádo)
  • Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI (podľa potreby na avokádo)
  • Mleté čierne korenie (podľa potreby na avokádo)

Marináda

  • 100 – 150 ml zeleninového vývaru (prípadne podľa potreby)
  • 1 čl mleté čierne korenie
  • ½ čl Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI
  • 1 čl Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
  • ½ čl mletej červenej papriky
  • ½ čl cibuľového prášku
  • Olivový alebo rastlinný olej (podľa potreby)

Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
150g

13.99 €
  1. Huby dôkladne očistíme, utrieme, ak sú stonky, tak ich odstránime.
  2. Navrch klobúčikov ich trochu narežeme a odložíme bokom.
  3. Do väčšej misky pridáme zeleninový vývar, čierne korenie, papriku, cibuľový prášok, soli a olej. Marinádu premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.
  4. Pridáme huby a dôkladne ich obalíme v marináde.
  5. Huby necháme odležať v marináde cca 20 minút.
  6. Huby pečieme na rozohriatom grile z každej strany cca 5 a viac minút, pokým nebudú upečené.
  7. Žemle pred podávaním tiež trochu opečieme.
  8. Avokádo popučíme, dochutíme soľou, čiernym korením a kladieme na spodok žemle, následne pridáme upečené portobello (vnútrom nahor), ďalej pridáme uhorku, prípadne inú zeleninu, paradajku, šalát, ak vám zostalo viac avokáda, môžete ho pridať aj navrch žemle.
  9. Takto pripravíme aj ďalšie burgre.

Dobrú chuť!


Podobné recepty