Vegan tart Froosh
Príprava
25-30 minút (bez tuhnutia)
Porcie
12
Kalórie
/
Ingrediencie
Základná vrstva
- 250 g kešu
- 100 g strúhaného kokosu
- 50 - 100g datlí (gramáž záleží od toho aké datle máte, veľkosť atď., ak nemáte medjool datle, vopred ich namočte na cca 5 minút v horúcej vode)
- 1 - 2 PL kokosového oleja (ak cesto dostatočne nedrží)
Plnka
- 3x Froosh Čučoriedka a malina(3x 250 ml)
- 100 ml kokosovej smotany (tuhá časť kokosového mlieka v plechovke)
- 50 g kukuričného škrobu
- 1 čl agar-agar
- 50 g kryštáľového cukru (môžete použiť aj javorový sirup)
- 1 PL citrónovej šťavy
- V mixéri vymixujeme všetky ingrediencie na základnú vrstvu. V prípade ak je zmes sypká, pridáme kokosový olej podľa potreby.
- Pripravíme si formu, potrieme kokosovým olejom a základnú vrstvu rovnomerne pozatláčame do formy.
- Pokým pripravíme plnku, základnú vrstvu necháme postáť v chladničke.
- Do väčšieho hrnca pridáme Froosh smoothie (podľa vášho výberu), pridáme kokosovú smotanu a premiešame. Varíme na miernom ohni.
- V menšej miske si vymiešame s trochou vody alebo Froosh smoothie kukuričný škrob, pridáme čajovú lyžičku agar - agar a citrónovú šťavu. Za stalého miešania pomaly nalejeme do hrnca.
- Pridáme cukor alebo iné sladidlo.
- Pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým zmes nezhustne.
- Po dovarení necháme vychladnúť.
- Plnku nalejeme do formy a necháme úplne vychladnúť.
- Potom necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke na cca 3 hodiny.
- Podávame dozdobené čučoriedkami, malinami, hroznom, tapiokovými perlami prípadne iným ovocím či kvetmi.
Dobrú chuť!