Santa´s hat
Príprava
/
Porcie
/
Kalórie
/
Ingrediencie
Korpus:
- 50g pomletých ovsených vločiek
- 20g strúhaného kokosu
- 30g čokoládového proteínu (alebo pudingového prášku)
- 1 vajce
- 100ml Barebells milkshaku
- 10g kakaa
- Sladidlo, aké preferujete (flavdrops, brezový cukor, erytritol)
Ozdoby:
- Šľahačka
- Jahody
- Pomelieme si ovsené vločky a zmiešame s ostatnými surovinami na korpus, dáme do cca 20 cm formy na pečenie (aj s papierom na pečenie) a pečieme približne 10 minút.
- Zmiešame všetky suroviny na vrchnú časť, a nalejeme na predpečený korpus, pečieme ešte cca ďalších 30- 40 minút (stred sa ešte môže mierne triasť, prípadne sa lesknúť, on ešte stuhne po vychladnutí).
- Necháme ho vychladnúť pri otvorených dvierkach v rúre, potom pri izbovej teplote a až potom v chladničke – aby nepopukal.
- Z upečeného cheesecaku som vykrajovátkom na linecké koláčiky vykrojila kruhovité “čiapočky”. Avšak vznikne veľa “odpadu”, ktorého je škoda. Dá sa navrstviť do ozdobných pohárov, ak však chcete využiť každý kúsok koláčiku, odporúčam ho piecť v štvorcovej forme a nakrájať ho na pravidelné kocky.
- Ozdobíme šľahačkou a jahodou, prípadne práškovým cukrom na efekt “snehu”.
Dobrú chuť!