Perníkový cheesecake
Príprava
90 minút
Porcie
10
Kalórie
188
Ingrediencie
Na korpus:
- 30 g mandľovej múky
- 30 g ovsenej múky
- 10 g trstinového cukru
- 40 g masla
- ½ ČL perníkového korenia
Na krém:
- 2 vajíčka
- 250 g nízkotučného jemného tvarohu
- 250 g polotučného jemného tvarohu
- 150 g ricotty
- 100 g trstinového cukru
- 1 kopcovitá ČL perníkového korenia
Na ozdobenie:
- 1 Barebells tyčinka White Chocolate Almond
- Rozmixované perníčky (voliteľné)
- Ovsenú a mandľovú múku zmiešame s cukrom, perníkovým korením a roztopeným, čiastočne vychladnutým maslom.
- Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a na jej dno vtlačíme mandľovo-ovsenú zmes.
- Vo väčšej miske vymiešame tvarohy s ricottou dohladka a postupne zašľaháme obe vajíčka a cukor.
- Približne tretinu krému nalejeme na korpus a do zvyšného krému vmiešame perníkové korenie.
- Do tortovej formy nalejeme aj zvyšný krém a opačným koncom lyžice môžeme krém jemne premiešať – docielime tak mramorového efektu.
- Cheesecake pečieme pri teplote 170°C približne 50 minút. Do rúry dáme spolu s cheesecakom aj menší plech s vodu – vyparovanie vody zabezpečí, aby sa cheesecake piekol rovnomerne. Po dopečení (v strede sa môže cheesecake jemne triasť) ho necháme ešte aspoň 20 minút v pootvorenej rúre.
- Následne ho necháme ešte schladnúť na kuchynskej linke a na noc ho odložíme vychladiť do chladničky.
- Na druhý deň ho ozdobíme nakrájanou Barebells tyčinkou, rozomletými perníčkami a môžeme podávať.
Dobrú chuť!