Mini vegánske čokoládové cheesecaky
Príprava
30 minút
Porcie
12
Kalórie
245
Ingrediencie
Na korpus:
- 100 g vykôstkovaných datlí
- 100 g kešu orechov/mandlí
- 50 g ovsených vločiek
- 30 ml vody (prípadne podľa potreby)
Na krém:
- 200 g kešu orechov
- 100 g kokosového mlieka z konzervy (tuhá časť)
- 40 ml kokosového mlieka (tekutá časť)
- 10 g kakaa
- 70 ml javorového sirupu
- 1 ČL vanilkového extraktu
Na dozdobenie:
- Čerstvé maliny
- Strúhaná čokoláda
- Barebells Vegan Protein Chocolate Dough
- Deň pred prípravou vložíme konzervu kokosového mlieka do chladničky a kešu orechy namočíme do studenej vody aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc).
- Na druhý deň si pripravíme korpus, rozmixovaním mäkkých datlí (ak nie sú mäkké, namočíme ich na 10 minút do teplej vody), ovsených vločiek, mandlí/kešu a vody. Mala by vzniknúť kompaktná a mierne lepivá zmes - ak by bola zmes málo lepivá, prilejeme viac vody.
- Vzniknutú zmes vtlačíme na dno (ideálne) silikónových muffinových košíčkov.
- Krém pripravíme rozmixovaním namočených a prepláchnutých kešu orieškov, tuhej a tekutej časti kokosového mlieka z chladničky, kakaa, javorového sirupu a vanilkového extraktu
- Hladký krém nalejeme na pripravené korpusy do muffinových košíčkov a mini cheesecakes necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 2 hodiny.
- Mini cheesecakes môžeme podávať rovno z mrazničky, prípadne ich môžeme nechať 5-10 minút povoliť. Podávame ich dozdobené malinami, nastrúhanou čokoládou a kúskami Barebells tyčinky.
Dobrú chuť!