Krémové rezy s arašidovým maslom a bielou čokoládou
Príprava
45 minút
Porcie
9
Kalórie
231
Ingrediencie
Cesto
- 100 g ovsených vločiek
- 30 g arašidov
- 20 g vanilkového proteínu
- 40 g masla
- 40 ml javorového sirupu
Krém
- 1 balenie smotanového pudingového prášku
- 400 ml mlieka
- 120 g jemného tvarohu
- 30 g bielej čokolády
- 30 g trstinového cukru
- 50 g arašidového masla
- 3 g agaru
- Ovsené vločky a arašidy rozmixujeme na múku.
- K múke pridáme proteín, javorový sirup, maslo izbovej teploty nakrájané na plátky a všetko spolu zmiešame.
- Vzniknuté pevné cesto vtlačíme do malého plechu (20x20 cm) vystlaným papierom na pečenie.
- Korpus pečieme pri teplote 180°C približne 8 minút dozlatista.
- Pudingový prášok zmiešame v shakeri s agarom, cukrom a mliekom.
- Puding uvaríme do zhustnutia a vmiešame doň bielu čokoládu.
- Keď sa čokoláda rozpustí, do pudingu vmiešame tvaroh.
- Pudingový krém nalejeme na čiastočne vychladnutý korpus.
- Na krém cikcakovito rozlejeme arašidové maslo, ktoré opačným koncom lyžice jemne rozmiešame v kréme.
- Koláč necháme pred podávaním stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke.
Dobrú chuť!