Koláč s karamelizovanými kešu orechmi
Príprava
40 minút
Porcie
10
Kalórie
197
Ingrediencie
na cesto
- 50 g hladkej múky
- 40 g trstinového cukru
- 2 vajíčka
- 3 PL vlažnej vody
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
na krém
- 250 g jemného tvarohu
- 70 g kešu masla
- 50 ml javorového sirupu
na dokončenie
- 60 g kešu orechov
- 30 g kryštálového cukru
- 15 g masla
- 1 Barebells Protein Bar Karamel a kešu
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bledej peny.
- Opatrne zašľaháme aj vodu a prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
- Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme ho cca 15-20 minút pri teplote 180 °C.
- Kým sa cesto pečie, tvaroh dosladíme javorovým sirupom, pridáme kešu maslo a vymiešame dohladka.
- Na panvici na nízkom plameni roztopíme cukor, pridáme maslo, poriadne premiešame a na záver pridáme aj kešu orechy, ktoré za stáleho miešania obalíme v karameli.
- Na orechy dávame pozor, cukor sa môže rýchlo spáliť. Skaramelizované orechy preložíme na papier na pečenie, z ktorého pôjdu ľahko dolu.
- Vychladnutý korpus potrieme pripraveným krémom a necháme ho v chladničke aspoň hodinku-dve stuhnúť.
- Posypeme ho karamelizovanými orechmi (môžeme ich aj nasekať nadrobno), kúskami Barebells tyčinky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!