Kokosová torta
Príprava
25 minút
Porcie
6
Kalórie
/
Ingrediencie
- Jedno vajíčko
- 1 PL hnedého cukru
- 2 PL špaldovéj múky
- 1 PL oleja
- Štipka prášku do pečiva
Plnka
- 150g bielého jogurtu
- 300g šľahačkovej smotany
- 5 plátkov želatíny
- 150 ml Froosh smoothie ananás, banán a kokos
- 2 PL práškového cukru
Poleva
- 1 PL kukuričného škrobu
- 100 ml Froosh smoothie ananás, banán a kokos
- Na cesto si vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny. Postupne primiešáme, olej a múku s práškom.
- Vylejeme do formy a pečieme pri 170° cca 5 minút.
- Na plnku si dáme napučať želatínu do studenéj vody.
- Zvlášť si ohrejeme smoothie, do ktorej pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
- Za ten čas si vyšľaháme šľahačku s jogurtom a cukrom.
- Postupne prilejeme smoothie, premiešame a vylejeme na korpus.
- Dáme stuhnuť do chladničky aspoň na 4 hodiny, ale najlepšie cez noc.
- Na druhý deň si ohrejeme na polevu smoothie, do ktorého pridáme škrob. Necháme zhustnúť a vychladnúť.
- Vychladnutú polevu vylejeme na plnku a dáme opäť aspoň na hodinku stuhnuť.
Na tento recept budeš potrebovať formu 15cm.
Dobrú chuť!