Jahodovo-ricottový koláč
Príprava
40 minút
Porcie
20
Kalórie
102
Ingrediencie
- 3 vajíčka
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 30 ml repkového oleja
- 40 g trstinového cukru
- 250 ml Barebells milkshake vanilka
- 350 g jahôd
- 250 g ricotty
- 40 ml javorového sirupu/tekutého medu
- 2 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL sódy bikarbóny
Na podávanie
- Práškový cukor
- Žĺtky oddelíme od bielkov, prisypeme k nim cukor a vyšľaháme ich do bledej krémovej peny.
- Do peny vlejeme olej, Barebells milkshake, pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a všetko spolu jemne, no dôkladne premiešame.
- Do cesta na záver jemne vmiešame tuhý sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov. Cesto prelejeme do plechu (rozmer 36x27 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- Ricottu vymiešame s javorovým sirupom a lyžicou z nej tvoríme kôpky, ktoré ukladáme na cesto. Na cesto rozložíme aj jahody, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky.
- Koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút dozlatista - drevená špajdľa musí vyjsť z cesta suchá.
- Pred krájaním necháme koláč vychladnúť a podávame ho poprášený práškovým cukrom.
Dobrú chuť!