Jablkový makovec s krémom

Príprava 30 minút
Porcie 9
Kalórie 242

Ingrediencie

  • 120 g mletého maku
  • 200 g nastrúhaných jabĺk
  • 80 g hladkej múky
  • 80 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g jemného tvarohu
  • 80 ml Barebells Milkshake Vanilka
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli

na krém:

  • 100 g smotanového syra
  • 50 g bielej čokolády

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.29 €
  1. Mak premiešame s múkou, cukrom, kypriacim práškom, sódou a soľou.
  2. Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, tvaroh, Barebells milkshake a cesto jemne premiešame.
  3. Cesto prelejeme do plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie a koláčik pečieme cca 25 minút pri teplote 180 °C.
  4. Koláč necháme vychladnúť a medzitým roztopíme bielu čokoládu, necháme ju tiež krátko vychladnúť a premiešame ju so smotanovým syrom.
  5. Krém natrieme na vychladnutý koláč, dáme ho ešte aspoň na hodinku stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!


Podobné recepty