Jablkový makovec s krémom
Príprava
30 minút
Porcie
9
Kalórie
242
Ingrediencie
- 120 g mletého maku
- 200 g nastrúhaných jabĺk
- 80 g hladkej múky
- 80 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 100 g jemného tvarohu
- 80 ml Barebells Milkshake Vanilka
- 1 ČL kypriaceho prášku
- ¼ ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
na krém:
- 100 g smotanového syra
- 50 g bielej čokolády
- Mak premiešame s múkou, cukrom, kypriacim práškom, sódou a soľou.
- Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, tvaroh, Barebells milkshake a cesto jemne premiešame.
- Cesto prelejeme do plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie a koláčik pečieme cca 25 minút pri teplote 180 °C.
- Koláč necháme vychladnúť a medzitým roztopíme bielu čokoládu, necháme ju tiež krátko vychladnúť a premiešame ju so smotanovým syrom.
- Krém natrieme na vychladnutý koláč, dáme ho ešte aspoň na hodinku stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!