Jablkovo makový koláčik
Príprava
60 minút
Porcie
20
Kalórie
108/ks
Ingrediencie
- 160g pomletých ovsenných vločiek
- 4 vajcia
- 190g jablkovej detskej výživy bez cukru
- 1 kypriaci pdp
- 90g vanilkového Barebells Milkshaku
- 30g vanilkového proteínu alebo pudingového prášku
- 60g xylitolu
Maková vrstva
- 100g maku
- 120ml mlieka
- 30g xylitolu
- 1 PL proteinu
- 1 PL pudingového prášku
Jablková vrstva
- 1 vanilkový puding
- 300g nastrúhaných jabĺk
- flavdrops alebo iné sladidlo
- Bielka oddelíme od žĺtkov.
- Žĺtka zmiešame s ostatnými surovinami, ako predposledný primiešame kypriaci pdp a ako posledné vyšľahané bielka.
- Dáme do cca 20x30cm plechu a pečieme na 170 stupňov cca 35 minút.
- Ingrediencie na makovú vrstvu zmiešame a zohrejeme (v mikrovlnke alebo v hrnci).
- Zmiešame pudingový prášok s jablkami, dolejeme cca 2dc vody a uvaríme so sladidlom ako puding.
- Na vychladnutý koláč navrstvíme makovú časť (ak je redšia, koláč šťavu vsaje).
- Na to navrstvíme uvarený hustý puding.
- Necháme poriadne vychladnúť.
Dobrú chuť!