Bounty koláč
Príprava
50 minút
Porcie
9
Kalórie
208
Ingrediencie
na cesto
- 40 g trstinového cukru
- 30 g hladkej špaldovej múky
- 2 vajíčka
- 20 ml vody
- 1 ČL kakaa
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
na krém
- 400 ml mlieka
- 50 g krupice
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g trstinového cukru
na polevu
- 80 g čokolády
- 100 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy
na dokončenie
- Barebells Soft Bar Coco Choco
- Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do bledej peny. Následne prilejeme vodu a na nižších otáčkach krátko zašľaháme.
- Pridáme preosiatu múku, kakao, kypriaci prášok a cesto premiešame. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov so štipkou soli.
- Cesto prelejeme do malého plechu (20 x 20 cm) a pečieme ho cca 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Medzitým pripravíme náplň – mlieko s cukrom privedieme takmer k varu a metličkou doň vmiešame krupicu. Za stáleho miešania povaríme krupicu do zhustnutia, pridáme do nej strúhaný kokos a odstavíme ju z plameňa.
- Na čiastočne vychladnutý korpus rozotrieme krupicový krém a naň naukladáme Barebells tyčinku nakrájanú na menšie kúsky.
- Čokoládu s kokosovým mliekom povaríme a metličkou rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme navrch koláčika.
- Koláč necháme pred krájaním stuhnúť aspoň zopár hodín v chladničke.
Dobrú chuť!