Broskyňový tart s vanilkovým krémom
Príprava
60 minút
Porcie
10
Kalórie
230
Ingrediencie
Na cesto:
- 170 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
- 30 g jemných ovsených vločiek
- 40 g trstinového cukru
- 50 g studeného masla + na vymastenie
- 60 g bieleho jogurtu
- 2-3 PL studenej vody
- Štipka soli
Na náplň:
- 1 Barebells Milkshake vanilka
- 1 balenie vanilkového pudingu v prášku
- 30 g trstinového cukru
- 50 ml vody
- 4-6 zrelých broskýň
- 30 g nesolených pistácií
- 1 PL medu
- Ovsené vločky premiešame s múkou, cukrom a soľou. Pridáme studené maslo nakrájané na tenšie plátky, biely jogurt, studenú vodu a vypracujeme kompaktné pevné cesto.
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke približne 30 minút.
- Medzitým si pripravíme náplň – Barebells milkshake premiešame s vodou, cukrom, pudingovým práškom a povaríme do zhustnutia. Hustý puding necháme aspoň čiastočne vychladnúť.
- Broskyne odkôstkujeme a nakrájame ich na tenšie plátky.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko do tvaru kruhu a vložíme ho do vymastenej koláčovej formy s priemerom 28 cm. Cesto vo forme uhladíme a natrieme naň vychladnutý pudingový krém.
- Na krém naukladáme plátky broskýň, posypeme ich nasekanými pistáciami a koláč pečieme približne 35 minút pri teplote 180°C, okraje by mali byť zlatisté.
- Ešte horúce broskyne na koláči zľahka prelejeme tekutým medom kvôli lesku. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!