Broskyňový tart s vanilkovým krémom

Príprava 60 minút
Porcie 10
Kalórie 230

Ingrediencie

Na cesto:

  • 170 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
  • 30 g jemných ovsených vločiek
  • 40 g trstinového cukru
  • 50 g studeného masla + na vymastenie
  • 60 g bieleho jogurtu
  • 2-3 PL studenej vody
  • Štipka soli

Na náplň:

  • 1 Barebells Milkshake vanilka
  • 1 balenie vanilkového pudingu v prášku
  • 30 g trstinového cukru
  • 50 ml vody
  • 4-6 zrelých broskýň
  • 30 g nesolených pistácií
  • 1 PL medu
  1. Ovsené vločky premiešame s múkou, cukrom a soľou. Pridáme studené maslo nakrájané na tenšie plátky, biely jogurt, studenú vodu a vypracujeme kompaktné pevné cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke približne 30 minút.
  3. Medzitým si pripravíme náplň – Barebells milkshake premiešame s vodou, cukrom, pudingovým práškom a povaríme do zhustnutia. Hustý puding necháme aspoň čiastočne vychladnúť.
  4. Broskyne odkôstkujeme a nakrájame ich na tenšie plátky.
  5. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko do tvaru kruhu a vložíme ho do vymastenej koláčovej formy s priemerom 28 cm. Cesto vo forme uhladíme a natrieme naň vychladnutý pudingový krém.
  6. Na krém naukladáme plátky broskýň, posypeme ich nasekanými pistáciami a koláč pečieme približne 35 minút pri teplote 180°C, okraje by mali byť zlatisté.
  7. Ešte horúce broskyne na koláči zľahka prelejeme tekutým medom kvôli lesku. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!


Podobné recepty