Bezlepkové kokosové rezy
Príprava
30 minút
Porcie
9
Kalórie
225
Ingrediencie
na cesto:
- 2 bielky
- 60 g práškového cukru
- 60 g kokosu
- štipka soli
na krém:
- 200 g smotanového syra
- 100 g čokolády
- 50 g jemného odtučneného tvarohu
- 1 PL kokosového oleja
na dozdobenie:
- Barebells Soft Bar Coco Choco
- Bielky vyšľaháme so soľou do tuhého snehu. Ďalej po častiach zašľaháme aj cukor, sneh by mal byť pevný a lesklý.
- Na záver do snehu opatrne vmiešame kokos a cesto preložíme do pekáčika (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- Cesto uhladíme a pečieme ho pri teplote 180 °C cca 15 minút - koláčik by mal byť na povrchu ružovkastý.
- Korpus necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme krém - čokoládu s kokosovým olejom necháme rozpustiť a premiešame ju s tvarohom.
- Na záver po lyžiciach vmiešame aj smotanový syr, krém by mal byť úplne hladký.
- Krém natrieme na vychladnutý korpus, dozdobíme ho kúskami Barebells tyčinky a pred krájaním ho necháme vychladiť aspoň 2-3 hodiny v chladničke.
Dobrú chuť!