Jablkový perník
Príprava
/
Porcie
/
Kalórie
/
Ingrediencie
- 230ml Barebells milkshaku
- 120g bielej hladkej špaldovej múky (alebo 150g pomletých ovsených vločiek)
- 40g proteínu
- 5 vajec
- 190g jablkovej detskej výživy bez cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 170g nastrúhaných jabĺk
- 20g kakaa
- 50g sušených brusníc
- Perníkové korenie, škorica
- Flavdrops alebo iné sladidlo (ale vďaka ostatným ingredienciám bude dosť sladký)
Potom:
- 250g džemu (ja som dala slivkový s červeným vínom)
- 40g čokolády roztopenej v cca 0,5dc mlieka
- Bielka vyšľaháme.
- Všetky ostatné suroviny (aj žĺtka) na korpus zmiešame a k nim opatrne primiešame vyšľahané bielka a úplne na koniec pridáme kypriaci prášok.
- Cesto dáme do 24×24 cm formy na pečenie, ktorú vyplníme papierom na pečenie.
- Pečieme cca 40-50 min (treba odsledovať, aby neprihorel, keďže každá rúra pečie ináč- spravte test špáratkom a ak sa nič neprilepí, je hotový).
- Ak máte záujem o nízkokalorický koláčik, tu skončite.
- Ak vám nevadí pár (1000) kcal navyše, potrite ho ešte džemom a potom roztopenou čokoládou. Myslím, že to spolu skvelo ladí a tých 60 kcal navyše na 1 ks sa dá zvládnuť).
Dobrú chuť!