Jablkové rezy s pudingom
Príprava
50 minút
Porcie
9
Kalórie
257
Ingrediencie
na cesto
- 200 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g trstinového cukru
- 60 g masla
- 2 vajíčka
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
na jabĺčka
- 500 g nahrubo nastrúhaných jabĺk
- 30 g trstinového cukru
- 10 g vanilkového pudingového prášku
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL mletej škorice
na puding
- 250 ml Barebells Milkshake Vanilka
- 20 g vanilkového pudingového prášku
na podávanie
- práškový cukor
- Múky premiešame s cukrom, soľou a kypriacim práškom.
- Pridáme vajíčka, maslo izbovej teploty nakrájané na tenké plátky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť pri izbovej teplote.
- Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a premiešame s cukrom, vanilkovým pudingovým práškom, citrónovou šťavou a škoricou.
- Barebells milkshake premiešame s pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia.
- Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej doske obe vyvaľkáme do tvaru tenkého štvorca.
- Jednu časť cesta vložíme na dno pekáčika (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
- Na cesto navrstvíme jablká (šťavu, ktorú jablká pustili na koláč nedávame, no jablká nežmýkame), na ne natrieme puding a na vrch položíme druhý plát cesta, ktorý popicháme vidličkou.
- Koláč pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C dozlatista. Pred krájaním ho necháme vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!