Jablkové rezy s pudingom

Príprava 50 minút
Porcie 9
Kalórie 257

Ingrediencie

na cesto

  • 200 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 60 g masla
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

na jabĺčka

  • 500 g nahrubo nastrúhaných jabĺk
  • 30 g trstinového cukru
  • 10 g vanilkového pudingového prášku
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL mletej škorice

na puding

  • 250 ml Barebells Milkshake Vanilka
  • 20 g vanilkového pudingového prášku

na podávanie

  • práškový cukor

Barebells Milkshake Vanilka
330 ml

2.29 €
  1. Múky premiešame s cukrom, soľou a kypriacim práškom.
  2. Pridáme vajíčka, maslo izbovej teploty nakrájané na tenké plátky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť pri izbovej teplote.
  3. Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a premiešame s cukrom, vanilkovým pudingovým práškom, citrónovou šťavou a škoricou.
  4. Barebells milkshake premiešame s pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia.
  5. Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej doske obe vyvaľkáme do tvaru tenkého štvorca.
  6. Jednu časť cesta vložíme na dno pekáčika (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
  7. Na cesto navrstvíme jablká (šťavu, ktorú jablká pustili na koláč nedávame, no jablká nežmýkame), na ne natrieme puding a na vrch položíme druhý plát cesta, ktorý popicháme vidličkou.
  8. Koláč pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C dozlatista. Pred krájaním ho necháme vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.

Dobrú chuť!


Podobné recepty