Krémové mini koláčiky

Príprava 40 minút
Porcie 22
Kalórie 71

Ingrediencie

na cesto

  • 100 ml vody
  • 70 g hladkej múky
  • 3 vajíčka
  • 50 g masla
  • štipka soli

na krém

  • 1 Barebells Milkshake Malina (330 ml)
  • 150 g smotanového syra
  • 25 g vanilkového pudingového prášku
  • 1 PL trstinového cukru

na podávanie

  • práškový cukor (voliteľné)

Barebells Milkshake Malina
330 ml

2.29 €
  1. V menšom hrnci privedieme k varu vodu s maslom a štipkou soli. Prisypeme múku a poriadne miešame, až kým sa cesto nespojí.
  2. Odpálené cesto sa bude odliepať od stien hrnca, na ktorého dne sa vytvorí povlak. Cesto následne preložíme do misy a necháme ho úplne vychladnúť.
  3. Vajíčka rozšľaháme a postupne ich prilievame a vmiešavame do vychladnutého cesta. Výsledná konzistencia by mala byť hladká, jednotná a lepivá.
  4. Cestom naplníme zdobiace vrecko a na plechu vystlanom papierom na pečenie tvoríme s dostatočným rozostupom malé kôpky cesta (s priemerom cca 3 cm).
  5. Mokrým prstom cesto zvrchu trošku sploštíme a pečieme ho v rúre rozohriatej na 200 °C cca 15 minút do zozlátnutia. Rúru vypneme, pootvoríme a koláčiky v nej necháme ešte cca 10 minút.
  6. Barebells milkshake poriadne rozmiešame s pudingovým práškom, cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame smotanový syr a hladký krém necháme vychladnúť.
  7. Do vychladnutých koláčikov spravíme zo spodu nožom malú dierku, cez ktorú koláčiky plníme krémom pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou.
  8. Koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom a podávame. Tie nezjedené skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!


Podobné recepty