Krémové mini koláčiky
Príprava
40 minút
Porcie
22
Kalórie
71
Ingrediencie
na cesto
- 100 ml vody
- 70 g hladkej múky
- 3 vajíčka
- 50 g masla
- štipka soli
na krém
- 1 Barebells Milkshake Malina (330 ml)
- 150 g smotanového syra
- 25 g vanilkového pudingového prášku
- 1 PL trstinového cukru
na podávanie
- práškový cukor (voliteľné)
- V menšom hrnci privedieme k varu vodu s maslom a štipkou soli. Prisypeme múku a poriadne miešame, až kým sa cesto nespojí.
- Odpálené cesto sa bude odliepať od stien hrnca, na ktorého dne sa vytvorí povlak. Cesto následne preložíme do misy a necháme ho úplne vychladnúť.
- Vajíčka rozšľaháme a postupne ich prilievame a vmiešavame do vychladnutého cesta. Výsledná konzistencia by mala byť hladká, jednotná a lepivá.
- Cestom naplníme zdobiace vrecko a na plechu vystlanom papierom na pečenie tvoríme s dostatočným rozostupom malé kôpky cesta (s priemerom cca 3 cm).
- Mokrým prstom cesto zvrchu trošku sploštíme a pečieme ho v rúre rozohriatej na 200 °C cca 15 minút do zozlátnutia. Rúru vypneme, pootvoríme a koláčiky v nej necháme ešte cca 10 minút.
- Barebells milkshake poriadne rozmiešame s pudingovým práškom, cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame smotanový syr a hladký krém necháme vychladnúť.
- Do vychladnutých koláčikov spravíme zo spodu nožom malú dierku, cez ktorú koláčiky plníme krémom pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou.
- Koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom a podávame. Tie nezjedené skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!