Broskyňovo-pudingový koláčik
Príprava
35 minút
Porcie
10
Kalórie
146
Ingrediencie
- 100 g hladkej múky
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 60 g trstinového cukru
- 40 ml repkového oleja
- 80 ml kravského/rastlinného mlieka
- 1 vajce
- 1 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
na dokončenie
- 160 ml Barebells Milkshake Vanilka
- 12 g vanilkového pudingu v prášku
- 2 veľké zrelé broskyne
- Obe múky premiešame s cukrom, soľou, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme vajce, olej, mlieko a cesto premiešame – malo by byť hustejšie.
- Do cesta na záver vmiešame broskyne nakrájané na menšie kúsky, zopár kúskov odložíme na ozdobu.
- Polovicu cesta rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a na ňu navrstvíme horúci puding, ktorý uvaríme z vanilkového mlikshaku zmiešaného s pudingovým práškom.
- Na puding navrstvíme zvyšné cesto, vrch koláčiku ozdobíme kúskami broskýň a pečieme ho 25 minút pri teplote 180°C.
- Pred krájaním ho necháme aspoň chvíľku vychladnúť.
Dobrú chuť!