Vegánske milionárske rezy

Príprava 50 minút
Porcie 9
Kalórie 330

Ingrediencie

Na korpus:

  • 80 g ovsených vločiek
  • 60 g kešu orechov/ lúpaných arašidov
  • 40 ml javorového sirupu
  • 40 g kokosového oleja

Na slaný karamel:

  • 130 g kokosového mlieka (tuhá časť z plechovky)
  • 60 g trstinového cukru
  • 60 g jemného arašidového/kešu masla
  • ½ ČL soli (podľa chuti)
  • 1 Barebells Vegan Protein Bar Slaný arašid

Na čokoládový krém:

  • 120 g kokosového mlieka (tuhá časť z plechovky)
  • 100 g čokolády na varenie

Barebells Vegan Protein Bar Slaný arašid
55 g

2.19 €
  1. Ovsené vločky a orechy rozmixujeme, pridáme javorový sirup, kokosový olej a všetko poriadne premiešame.
  2. Korpus vtlačíme na dno pekáčika (rozmer 20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie a pečieme ho pri teplote 180 stupňov približne 15 minút dozlatista.
  3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si slaný karamel. Kokosové mlieko s trstinovým cukrom necháme krátko prebublať na nízkom plameni, kým sa cukor neroztopí. Následne vmiešame orieškové maslo, soľ podľa chuti a karamel odstavíme z plameňa.
  4. Na čiastočne vychladnutý korpus naukladáme tenké kúsky Barebells tyčinky, ktoré zalejeme horúcim karamelom. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
  5. Kokosové mlieko prevaríme a zalejeme ním na kocky nalámanú čokoládu. Necháme ju 1-2 minútky postáť a následne čokoládu s mliekom rozmiešame úplne dohladka.
  6. Čokoládový krém nalejeme na stuhnutú karamelovú vrstvu a koláčik necháme pred krájaním stuhnúť aspoň ďalšiu hodinu.

Dobrú chuť!


Podobné recepty