Vegánsky portobello burger
Príprava
35 minút
Porcie
2
Kalórie
/
Ingrediencie
- 2 ks Portobello húb
- Šalát
- Nakrájaná paradajka
- Avokádo
- Uhorka (prípadne zelenina podľa vášho výberu)
- 2 hamburgerové žemle
- Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL (podľa potreby - na avokádo)
- Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI (podľa potreby na avokádo)
- Mleté čierne korenie (podľa potreby na avokádo)
Marináda
- 100 – 150 ml zeleninového vývaru (prípadne podľa potreby)
- 1 čl mleté čierne korenie
- ½ čl Sal de Ibiza - GRANITO con CHILI
- 1 čl Sal de Ibiza - FLEUR DE SEUL
- ½ čl mletej červenej papriky
- ½ čl cibuľového prášku
- Olivový alebo rastlinný olej (podľa potreby)
- Huby dôkladne očistíme, utrieme, ak sú stonky, tak ich odstránime.
- Navrch klobúčikov ich trochu narežeme a odložíme bokom.
- Do väčšej misky pridáme zeleninový vývar, čierne korenie, papriku, cibuľový prášok, soli a olej. Marinádu premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.
- Pridáme huby a dôkladne ich obalíme v marináde.
- Huby necháme odležať v marináde cca 20 minút.
- Huby pečieme na rozohriatom grile z každej strany cca 5 a viac minút, pokým nebudú upečené.
- Žemle pred podávaním tiež trochu opečieme.
- Avokádo popučíme, dochutíme soľou, čiernym korením a kladieme na spodok žemle, následne pridáme upečené portobello (vnútrom nahor), ďalej pridáme uhorku, prípadne inú zeleninu, paradajku, šalát, ak vám zostalo viac avokáda, môžete ho pridať aj navrch žemle.
- Takto pripravíme aj ďalšie burgre.
Dobrú chuť!