Jahodové tiramisu
Príprava
30 minút
Porcie
8
Kalórie
291
Ingrediencie
Tiramisu
- 200 g dlhých piškót
- 750 g jemného polotučného tvarohu/ricotty
- 80 g práškového cukru/xylitolu
- 250 g čerstvých jahôd
Jahodová omáčka
- 350 g jahôd (môžu byť aj mrazené)
- Šťava z 1/2 citróna
- 20-30 ml javorového sirupu
- 100 ml vody
Dozdobenie
- 1 Barebells Protein Bar Biela čokoláda a mandle
- Čerstvé jahody
- Najskôr si pripravíme jahodovú omáčku - mrazené jahody krátko povaríme (ak používame čerstvé jahody, tento krok vynechávame) a rozmixujeme ich s vodou a citrónovou šťavou na hladkú omáčku.
- Omáčku na záver dochutíme javorovým sirupom podľa chuti a sladkosti jahôd.
- Dlhé piškóty namáčame v jahodovej omáčke (každú piškótu zopár sekúnd) a ukladáme ich natesno vedľa seba do menšej formy.
- Krém pripravíme vymiešaním tvarohu s cukrom a polovicu krému navrstvíme na piškóty.
- Jahody nakrájame na menšie kúsky, naukladáme ich na tvarohový krém a pokračujeme ďalej vo vrstvení zvyšku piškót a krému.
- Tiramisu necháme odležať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Tiramisu podávame dozdobené čerstvými jahodami, kúskami Barebells tyčinky a preliate zvyšnou jahodovou omáčkou.
Dobrú chuť!