Arašidové košíčky s bielou čokoládou
Príprava
40 minút
Porcie
9
Kalórie
267
Ingrediencie
Košíčky
- 100 g nesolených arašidov
- 120 g ovsených vločiek
- 60 g medu
- 1 vajíčko
Krém
- 60 g arašidového masla
- 30 g bielej čokolády
- 20 g trstinového cukru
- 300 g ricotty
Ozdobenie
- 1 Barebells tyčinka Slaný arašid a biela čokoláda
- Ovsené vločky a orechy rozmixujeme a zmiešame ich s vajíčkom a medom.
- Vzniknuté cesto vtlačíme do silikónových formičiek na muffiny a pečieme ich pri teplote 180°C, približne 5-10 minút.
- Čokoládu rozpustíme, necháme ju aspoň čiastočne vychladnúť a následne do nej postupne vmiešame 3-4 lyžičky ricotty.
- Ricottovo-čokoládovú zmes vmiešame do zvyšnej ricotty spolu s cukrom a krém vymiešame dohladka.
- Vychladnuté košíčky naplníme malou lyžičkou arašidového masla a pomocou zdobiaceho sáčku aj ricottovým krémom.
- Košíčky dozdobíme kúskom Barebells tyčinky a môžeme ich podávať.
Dobrú chuť!