Grilovaný melón s rukolou a syrom Feta
Červený melón je perfektné jedlo na schladenie v horúcom letnom dni! Skúste to trochu inak a ugrilujte! Kľúčom k grilovaniu ovocia je mierne rozpálený gril. Cukor v melóne skaramelizuje a dodá ovociu novú chuť. Kombinácia rukolového šalátu s jemne trpkou chuťou a slaného syra je perfektná! Štipka SAL de IBIZA Granito Spicy Cajun mu dodáva extra pikantný nádych.
Príprava
10 minút
Porcie
2
Ingrediencie
- 8 ks červeného melónu
- 200 g syra feta
- 125 g rukoly
- 3 PL extra panenského olivového oleja
- 1 ks citrón
- 1/2 šálky sherry octu
- 1 štipka SAL de IBIZA GRANITO con CHILI
- 1/2 ks červenej cibule
- 1 lyžička medu alebo šťavy z agáve
- 1 štipka čierneho korenia
- Gril alebo grilovaciu panvicu pripravte na veľmi vysokú teplotu.
- Plátky melónu rýchlo ugrilujte, kým sa gril úplne nerozpáli.
- Rukolu položte na tanier a pridajte tenké plátky červenej cibule.
- Olivový olej zmiešajte s sherry octom a citrónovou šťavou a na dosladenie pridajte med alebo šťavu z agáve.
- Na vrch rukoly pokvapkajte dresing.
- Na vrch poukladáme plátky melónu a fetu.
- Ochutíme pikantným SAL de IBIZA GRANITO con CHILI.
Dobrú chuť!